Op maandagavond 5 februari 2018 organiseert KUNSTaandenRIJN het KUNSTKafé voor schilders met als speciale gast Gerard Huysman uit Alphen aan den Rijn. De avond is gericht op schilderkunst, maar alle geïnteresseerden zijn welkom.

Gerard Huysman, Ingang Vondelpark. Formaat; 58×58 cm. techniek; Olieverf op paneel.

De avond start met Gerard Huysman. Zijn lezing van ongeveer een uur zal gaan over de ontwikkeling van zijn werk vanaf de kunstacademie tot heden. Ook vertelt hij over de invloeden van andere kunstenaars op zijn werk en geeft hij informatie over realistische kunst door de eeuwen heen.
Hij zal ook aandacht besteden aan de manier waarop een schilderij tot stand komt: van idee naar ontwerp naar eindresultaat. Zie ook www.gerardhuysman.nl/

 

Daarna kunt u in ons KUNSTKafé uw collega schilders ontmoeten op een bijzondere en ongedwongen manier! U kunt namelijk uw eigen schilderij meenemen om daarover in gesprek te gaan met anderen. Er is dus gelegenheid voor wie dat wil om schilderijen van u en van de andere gasten nader te bekijken.

De avond eindigt met gezellig samenzijn en napraten.  Consumpties zoals koffie, thee, fris en wijn zijn voor 2 euro verkrijgbaar aan de bar.

Het KunstKafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de gastspreker wordt op prijs gesteld .

Over Gerard Huysman

Gerard Huysman is begonnen als plein air schilder, in de openlucht dus, rechtstreeks naar het onderwerp. Veel van zijn toets- en kleurgebruik die hij toen heeft ontwikkeld is gebleven in zijn latere werk. Bij Gerard is het onderwerp een aanleiding om het licht te schilderen. Tegenwoordig construeert Gerard zijn schilderijen in zijn atelier. Hij combineert elementen uit verschillende foto`s met observaties ter plekke gedaan. Hij schuift met onderdelen in zijn compositie en schaaft aan toonwaarde. Veel werk wordt van te voren in potlood tekeningen gedaan om dan te komen tot een realistische voorstelling met een “Huysman” sfeer. Die sfeer is verhalend, melancholisch. Hij heeft de realiteit naar zijn hand gezet. Als de mensen zijn schilderijen herkennen, niet aan het onderwerp, maar aan de sfeer, is Gerard tevreden.

Gerard Huysman, Huizen aan de gracht Amsterdam Afmetingen: 73x77cm Techniek: Olieverf op paneel

Laat uw werk zien!

Wij nodigen kunstschilders uit Woerden en omgeving uit om een eigen schilderij mee te nemen naar het KUNSTKafé. U kunt dit laten zien aan de andere bezoekers die net als u in schilderkunst geïnteresseerd zijn. Misschien vindt u het leuk om iets over uw schilderij te vertellen. Ook kan u vragen stellen over uw schilderij aan collega schilders.  Bijvoorbeeld als u twijfelt over een bepaalde kleur of over de compositie.

Praktische informatie

Inloop: 19.45 uur
Start: 20.00 uur
Einde: 22.00 uur
De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, 3446 BZ Woerden
Kaart met locatie
Looproute vanaf zuidzijde station Woerden (12 minuten)
Parkeren kan op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen, vandaar is het 1 minuut lopen, tussen de winkels door.
Uitladen van werk kan wel voor de deur.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.