Schilderdag in Kameryck

KUNSTaandenRIJN Woerden organiseert op 19 januari 2018 een gezellige schilderdag in restaurant / vergadercentrum Kameryck aan het Oortjespad. Iedereen kan komen schilderen in een lichte ruimte met uitzicht op het prachtige weidelandschap. Klik hier om meer te lezen en om u aan te melden.

 

KUNSTKafé voor schilders

Op maandag 5 februari 2018 vindt het eerste KUNSTKafé plaats voor schilders en belangstellenden. De avond begint met onze gast, Adri Langbroek, die vertelt over zijn werk. Daarna stellen kunstenaars uit Woerden en omgeving zich voor. De avond eindigt met gezellig samenzijn en napraten. Het KUNSTKafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de kunstenaar wordt op prijs gesteld. Inloop: 19.45 uur, einde: 22.00 uur. Locatie: De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, Woerden. Klik hier voor meer informatie

Expositie Van Slagmaat

Galerie Van Slagmaat‎ laat tot en met  31 januari 2018 het kleurrijke werk zien van Marieke Hulsegge uit Enschede. Adres: Leidsestraatweg 36, Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 10.00  tot 17.00 uur en na telefonische afspraak.

Expositie Peter Kempeneers

De begeleider van De Schilderclub Woerden, Peter Kempeneers exposeert t/m 6 januari 2018 in het Kunstcentrum Haarlem. Hij toont een serie op hout geschilderde landschappen. Kempeneers gebruikt dit keer een grote verscheidenheid aan formaten. Klik hier voor meer informatie.

NK Letterhakken

De Woerdense beeldhouwer Michiel Deylius heeft de derde prijs gewonnen van het Open Nederlands Kampioenschap letterhakken. De beeldhouwers kregen allemaal dezelfde tekst om een ontwerp te maken en dat ook uit te voeren. Klik hier om meer te lezen

KUNSTaandenRIJN bij Cultuurcafé

Annemiek Visser kreeg op 8 november de gelegenheid om KUNSTaandenRIJN te presenteren in het Cultuurcafë op 8 november 2017. Zij onthulde onze plannen voor 2018. Klik hier voor de fllm, gemaakt door de TV ploeg van RPLFM.

Kunstenaar van het jaar 2018

Theo Jansen is gekozen tot Nederlandse kunstenaar van het jaar. Hij maakt strandbeesten die bewegen door de wind. De beesten verzamelen zand aan de waterlijn en kiepen dat weer uit bij de duinen. Zo dragen ze bij aan de instandhouding van de kustlijn. Klik hier voor een video van zandbeesten op het strand.

Kunst van het ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis Woerden exposeert van 4 november t/m 13 januari 2018 de beste kunstwerken uit de “Zuwe Hofpoort-collectie”. De collectie is onder andere tot stand gekomen door een schenking van de ING Bank. Op de foto een werk van Hans Klaui. De expositie is te zien als het ziekenhuis open is. Klik hier.

Winnaar fotowedstrijd Volksuniversiteit

De volksuniversiteiten Alphen aan den Rijn, Gouda en Het Groene Hart bestaan 85 jaar. Daarom organiseerde de VU een fotowedstrijd met thema ‘Het Groene Hart’. De winnaar van de vakjuryprijs is Gerard de Jong, Vanaf 6 december 2017 hangen de foto’s in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Daarna gaat de expositie naar Gouda. Klik hier voor meer informatie.

Deel met uw vrienden

Kent u nog een kunstliefhebber? Iemand die wil exposeren? Iemand die wil leren schilderen of tekenen? Stuurt u deze mail dan door. Iedereen kan zich gratis inschrijven voor deze nieuwsbrief door hierop te klikken: inschrijven nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.