Hier is ie weer, de maandelijkse nieuwsbrief van KUNSTaandenRIJN. Veel leesplezier!

AmateurKUNSTmarkt
Op 11 november organiseerde KUNSTaandenRIJN de eerste AmateurKUNSTmarkt in Woerden, in het gebouw waar onze KUNSTKajuit gevestigd is, de oude Minkemaschool. De markt was een groot succes en veel kunst wisselde van eigenaar. Er kwamen bijna 200 bezoekers om cadeautjes te kopen bij de 16 kraampjes. Onder andere zagen we statushouders, die op loopafstand wonen. We zijn van plan de markt volgend jaar weer te organiseren.

KettingKUNSTwerk 
Deze maand in onze nieuwsbrief een werk van Theo Aarsen. Hij werd voorgedragen door Ina Bork. Hier een detail van zijn werk “Koeien in de Kaag.” Theo maakt het thema actueel door zich af te vragen of dit beeld over 50 jaar nog te zien zal zijn. Klik om het volledige schilderij te bekijken. De kunstenaar voor de volgende schakel van de ketting zal worden voorgedragen door Theo Aaarsen.

Refik Anadol – Kunsthal Rotterdam
Wil je mee met KUNSTaandenRIJN naar de Kunsthal Rotterdam om de spectaculaire bewegende beelden van Refik Anadol te zien? We gaan met het openbaar vervoer op donderdag 7 of dinsdag 12 december. Mail ons met je voorkeursdatum.

Nieuwe mailprovider
KUNSTaandenRIJN heeft voor de nieuwsbrief een nieuwe mailprovider, het Nederlandse Laposta. De vormgeving is bijna hetzelfde gebleven. Laposta houdt zich aan de AVG en verifieert de afzender. Hopelijk wordt onze mail nu niet meer als spam gezien. Neem gerust contact op als je vragen of opmerkingen hebt. Ons mailadres staat helemaal onderaan.
Meer KUNSTNieuws

Cees Hoogeveen publiekslieveling
Cees Hoogeveen won de publieksprijs van de expo met assemblagekunst die in november getoond werd bij de Kunstkring Woerden. Cees is een enthousiaste assemblagekunstenaar. Op de foto een uitsnede, klik om het geheel te bekijken. Van harte gefeliciteerd Cees! Ook werk van Carla Vermeend en dat van Theo Aarsen kreeg veel waardering van het publiek.

Filmtip Anselm Kiefer
Terwijl museum Voorlinden zijn werk laat zien, draait in enkele bioscopen een film in 3D over Anselm Kiefer. Een film die diepe indruk maakt. Kiefer confronteert het Duitse volk met het oorlogsverleden. In deze tijd met vele brandhaarden actueler dan ooit. Klik om de trailer van deze film te bekijken.


ecember Darlings
Deze jaarlijkse traditie is op 15, 16, 21, 22 en 23 december bij Galerie van Slagmaat. Vijf dagen koopgeluk voor de leukste, mooiste, bijzonderste handgemaakte items en kunstwerken van kunstenaars en kunstzinnigen uit heel Nederland. In samenwerking met Silvia Veldkamp en Margo de Wijk, die op de laatste drie dagen portretfoto’s maakt.

Fotografencafé
Tijdens het fotografencafé in Kasteel Woerden, maandag 4 december, geeft Paul Bergen – popfotograaf – een lezing om 20.00 uur. Diezelfde middag, om 16.00 draait een film met het verstilde werk van Gregory Crewdson, zoals dat op de foto te zien is. Klik hier voor het gehele programma.
Exposities
Annemiek Visser en Henk de Rijk 
Van 1 december 2023 t/m 26 januari 2024 exposeren deze twee kunstenaars met respectievelijk schilderijen en houtgedraaide objecten. Locatie: St. Antonius Ziekenhuis, Woerden. 

Arthur Koopmans en Judith Buijs
Arthur Koopmans exposeert prachtige aquarellen waaronder speciaal nieuw werk in House of Arts. Hij weet in zijn werken de sfeer en kwaliteit van licht te vangen. Judith Buijs toont mooie sculpturen van albast, serpentijn en diverse soorten speksteen. Haar voorkeur gaat uit naar het menselijk lichaam. Molenstraat 40, vrijdag en zaterdag van 11:00 – 16:00 uur

Schildergroep Magenta
Tot 8 januari kan je in Bibliotheek Woerden werken zien van schildergroep Magenta. Er is een gevarieerd aanbod. Er zijn prachtige vazen met bloemen, diverse dieren, maar er is ook abstract werk. Schildergroep Magenta is een vereniging met 20 leden uit Linschoten, Montfoort, Oudewater, Kamerik en Woerden.

Schilderend Fluisterproject
Bij Galerie Van Slagmaat exposeren leden van de Kunstkring de resultaten van het fluisterproject, genoemd naar het fluisterspel. Het project begon met een nageschilderd schilderij met een kleine variatie. Dat werd ook nageschilderd met weer een variatie en zo verder, met verrassend resultaat. Er is ook ander werk te zien. Open van 10:00 – 17:00 uur op 1, 2, 8 en 9 december, Leidsestraatweg 26.

Anneke Peereboom 
Vanaf vrijdag 8 december 2023 tot en met zaterdag 27 januari 2024 is het werk van ontwerpster en schilder te zien bij Galerie van Slagmaat in Woerden. Zij woonde enige tijd in Spanje, in Frankrijk en in Amsterdam, om te landen in Edam. Haar werk lijkt luchtig, maar is het resultaat van een langdurig proces.

Christiaan van Ruyven
In galerie Galerie De Drye Coninghen kun je nu genieten van het abstracte werk van Christiaan van Ruyven. Hij heeft een heel eigen kleurrijke, fictieve wereld gecreërd, geïnspireerd op de natuur, waarbij je als kijker verleid en uitgedaagd wordt om goed te kijken. Adres: Havenstraat 4, 3421 BS Oudewater.

De Mix Nederland
Robert de Hartogh maakte in de jaren zeventig foto’s van de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders. Deze foto’s worden in Museum Gouda gecombineerd met recente portretten door Khalid Amakran. Ook van de eerste generatie Marokkaanse Nederlanders, die natuurlijk nu veel ouder zijn. Te zien tot en met 7 januari.
Cursussen en workshops

Handletteren
Bij de Volksuniversiteit op de avond van 13 december een workshop handletteren. Je krijgt uitleg over de beginselen en over het gebruik van materialen. Je gaat naar huis met een mooi eindresultaat en inspiratie om door te gaan. Docent is Monique Oosterlaken uit Polsbroek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.