Amateur KUNSTmarkt, 11 november, oude Minkema 
Op zaterdag 11 november 2023 organiseren wij onze eerste Amateur Kunstmarkt. Zestien amateurkunstenaars bieden hun kunstwerken aan, van potterie, sjaals, tekeningen, schilderijtjes, lino’s, beeldjes, sierraden en sleutelhangers tot kussens en poppen van vilt. Je vindt er voor alle gelegenheden een origineel cadeautje. Gratis toegang. Adres: Van der Valk Boumanlaan 7 in Woerden. Open 11:00 – 17:00. Op de foto, gemaakt door Ingrid Jantzen, een aantal deelnemers, vlnr Betty Andreas, Jeannette van Giesen, Mieke Röling, Bianca Wisseloo, Lia Kaastra, Rineke Kloet.   

 
Kunst bij bedrijven 
Nog te zien tot 24 november, het kleurrijke werk van Maartje Verweij-Kostelijk. Op de foto hiernaast is onze vrijwilliger Hetty Wilming bezig. Op onze website meer informatie over de kunstenaar. Het werk is te zien in de etalage van de SNS bank, Voorstraat 30, Woerden.    


Ina Bork – KettingKUNSTWerk
Deze maand de schijnwerper op het werk van Ina Bork. Dit werk heeft de titel “Station Woerden”. Je ziet hier een uitsnede. Klik om het volledige schilderij te zien en er meer over te lezen. Ben je benieuwd wie het volgende KettingKUNSTWerk heeft gemaakt? De volgende schakel wordt uitgekozen door Ina Bork.    
————————————————————-
Meer KUNSTNieuws
————————————————————-

 
Winnaars Atelierroute 
Op de foto de winnaars van de Atelierroute Groot Woerden die plaatsvond in oktober, Eunice Hagedoorn, Carla Vermeend, Ineke Smienk en Lies de Nijs, samen met de jury. Op onze website is de tekst te lezen die Frans Lander uitsprak bij de opening van de expositie.   
 
Cultuurcafé 1 november
Op 1 november, bij wijkcentrum Sinar Maluku in Molenvliet. Met onder andere een modeshow van traditionele Molukse kleding. En de laatste nieuwtjes van Esther Didden, directeur van Cultuur Platform Woerden. Adres: Stromenlaan 132a. Het begint om 20.00 uur.
   
Street art evenement 
Op zondag 19 november organiseren de Vrienden van Stadsmuseum Woerden samen met het museum een gratis street art evenement op het Kerkplein. Van 14.30 tot 17.00 zijn er kunstenaars aan het werk en is er rap, breakdance en een open graffiti workshop voor kinderen.
   
Vreedenburgh gerestaureerd
Afgelopen zomer heeft het Stadsmuseum van Woerden dit schilderij van Cornelis Vreedenburgh ontvangen als geschenk van de familie Vandenberg uit Canada. Hans van Dam restaureert het schilderij. Hoe hij te werk gaat is voor bezoekers aan het Stadsmuseum life te zien. Foto: Jordy Vlietland.  
————————————————————-
Exposities    
————————————————————-

Dirk van der Vecht
Deze bekende Woerdense schilder viert een jubileum. Hij is 40 jaar kunstschilder en ook 80 jaar geworden. Hij exposeert samen met Gerrit Peele (beeldhouwer) en Ap Quist (fotograaf) bij Galerie van Slagmaat. Te zien op 10,11, 17, 18, 25 en 26 november.  Officiële opening  op 11 november om 16:00 uur.

 
Street art
In het Stadsmuseum Woerden vanaf 11 november 2023 t/m 7 april 2024 een expositie over Street art, ofwel “Urban Expressions.” In het museum zie je wandvullende graffiti, sjablonen maar ook kleiner werk op canvas en 3D sculpturen.


   
House of Arts
Onder de molen van Woerden is altijd het werk van Heleen van Ulden te zien. Gastexposanten zijn momenteel Petra Pijnacker, grafiek (afbeelding), Hilde Fincken, keramiek, Piet de Wilde, brons en Monique, glaswerk. Geopend vrijdag en zaterdag van 11:00 – 16:00 uur.    

Cursisten Volksuniversiteit
Van 10 november t/m 14 december is er een expositie van de cursisten van de Volksuniversiteit in het Evertshuis, Bodegraven. Diverse creatief getalenteerde deelnemers aan de cursussen hebben hun hart en ziel gestoken in het maken van prachtige kunstwerken. Gratis te bekijken.

   
Coby Schot, Corrie van der Veer, Nelleke van Walbeek
Deze kunstenaars exposeren van 1 november tot 13 december 2023 in het Groene HartHuys in Bodegraven. Coby Schot is kunstschilder, Corrie van der Veer maakt beelden van steen en Nelleke van Walbeek (foto) schildert – als boerendochter – dieren.  


Montfoorts Kunstenaars Collectief 
Op zaterdag 11 en zondag 12 november staan de deuren bij het Montfoorts Kunstenaars Collectief wagenwijd open van 12.00 tot 18.00 uur. Je kunt vrijblijvend genieten van vele kunstvormen. De Hans Kuntzzaal is omgebouwd tot een mini-galerie met als thema “Tijd”. Adres: Klaverpad 6.    

————————————————————-
Cursussen en Workshops
————————————————————-


Vrij boetseren en glazuren
Diverse workshops zijn te volgen bij het House of Arts, Molenstraat 40 in Woerden. Onder andere vrij boetseren en glazuren, houtbranden en servies stippen.     

Schilderij gemengde techniek 
Bij de Volksuniversiteit in Woerden leer je in vier lessen op woensdagavond een schilderij te maken met gemengde techniek, met materialen zoals verf, klei, zand, papier, lijm en karton. De docent, Marianne van Dedem uit Kamerik, helpt een mooie compositie te maken. Een leuke uitdaging met verassend resultaat!  

 
SchilderLab 
Het SchilderLab in Harmelen biedt vanaf november weer twee aardige cursussen:
* Kinderportret. Het is zo lastig om een kind als schattig kind te schilderen. In deze cursus krijg je tips.
* Tekenen met inkt.  
————————————————————-
Redactie en samenstelling: Elly Waterman
Copyright © 2023 KUNSTaandenRIJN


Heb je nieuws voor de volgende nieuwsbrief? Dat is heel erg welkom. Stuur het ons alsjeblieft toe.
De volgende nieuwsbrief verschijnt over ongeveer een maand.

Wil je iets wijzigen aan de ontvangst van deze nieuwsbrief?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of jezelf uitschrijven.

Ken je iemand die deze nieuwbrief ook wil ontvangen?
Stuur deze dan door. Ieder kan zich gratis aanmelden als abonnee. 

Contact: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.