De jury voor de RijnKUNSTprijs heeft vijf kunstwerken genomineerd voor de RijnKUNSTprijs 2022. De wedstrijd is uitgeschreven door Stichting KUNSTaandenRIJN. Het thema dit jaar was “Stadsleven.” Er zijn 25 inzendingen die te zien zijn in de Bibliotheek Het Groene Hart.

De jury bestaat uit Theo van den Meerendonk (winnaar van vorig jaar), Stephanie Rompa (stadsmuseum) en Karel van den Bosch (Cultuurlokaal). De juryleden zijn onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Er zijn zoals elk jaar meer inzendingen in de categorie 2D dan in de categorie 3D. De expositie is daarom aangevuld met twee werken van de Woerdense beeldhouwer Gerrit Peele, die ook dit jaar weer de trofeeën voor de winnaars heeft gemaakt.

Alle inzendingen zijn tot en met 16 april nog te zien. De prijsuitreiking vindt plaats op 8 april om 17.30. Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt, waarvoor momenteel gestemd kan worden. Formulieren voor het uitbrengen van stemmen liggen bij de expositie.

Bij de prijsuitreiking ontvangen alle deelnemers een attentie, beschikbaar gesteld door Cultuurlokaal.

De jury zegt het volgende over de genomineerde werken:

  • André Zentveld- STADSLEVEN, daar bij die Haven …… : “Stadsleven ten voeten uit” in een voor zowel jonge als  oudere Woerdenaren,  aansprekende  en vrolijk makende stijl. (Ook heel geschikt voor een Woerdense legpuzzel 😉)
  • Hans Goslinga – Stadsleven / Urban-traffic: Een “knap drieluik” herkenbaar voor iedereen die wel eens in een wereldstad op bezoek is. Mooi kleurgebruik en vanuit een boeiende “kijkhoek” geschilderd.
  • Arthur Koopmans – 650 Jaar Stadsleven: sfeervol en knap geschilderd werk, je voelt het ritme van een lome zomer-namiddag, een warm en herkenbaar beeld.
  • Atelier de Schuur – Een plek onder de zon: een groepswerk en toch één geheel. Mooi vormgegeven, met alle elementen van de Woerdense stad te midden van het groene hart, plezierig werk om naar te kijken.
  • Lia Meiborg – Leporello Stadsleven: Mooi en variabel kunstwerk. Gevarieerd met veel aspecten van stadsleven en met een extra mogelijkheid om als kijker steeds weer een ander aanzicht te creëren, zou 10x zo groot uitgevoerd nog meer indruk maken.  

Eén gedachte over “ Vijf nominaties voor de RijnKUNSTprijs

  1. Beste mensen, gezien het het feit dat Woerden als echte Kaasstad wordt gezien, is in mijn ogen de Kaasstolp van Evelien en Wil de Haan het kunstwerk dat zou moeten winnen. 650 Jaar Stadsleven: Dit werkstuk geeft Puur en Werkelijk weer hoe het was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.