Oekraïne
Wij leven mee met de mensen in Oekraïne, die lijden onder geweld. Kunstenaar Aljoscha protesteert tegen de invasie. Naakt voor het 62 meter hoge Monument voor het Moederland in Kiev, vol met communistische symboliek. De roze plastic vormen staan voor het bioisme: leven wordt overgedragen aan levenloze voorwerpen.  

Workshop aquarel Lentestilleven
Maar hier is het lente zoals elk jaar. Op 19 maart geeft Liza Schot een seizoensworkshop “Lentestilleven”. Er wordt gewerkt met aquarelverf én aquarelpotloden. Je leert: papier opspannen, een voorschets maken en hoe je op aquarelpapier begint. Er is nog maar zeer beperkt plaats beschikbaar.    
Hans Goslinga
De Woerdense kunstschilder Hans Goslinga start op woensdagmiddag 2 maart 2022 nieuwe schilderworkshops – “schilderen in atelier.” Er komen zes bijeenkomsten. Er is nog maar zeer beperkt plaats beschikbaar.    
Expositie RijnKUNSTprijs
Van 8 maart tot 16 april hangen en staan de inzendingen voor RijnKUNSTprijs in Bibliotheek Het Groene Hart. Iedereen kan stemmen voor de publieksprijs. Een professionele jury gaat de werken ook bekijken. Als voorproefje een detail van de inzending van Jeannette van Giesen-Vos.  


 

Street art / sjablonen snijden
Sjablonen zijn kartonnen borden of vellen papier waaruit een figuur gesneden wordt en die gebruikt worden voor het maken van street art.  Plaats het sjabloon tegen een muur en spuiten of rollen maar!  Sjablonen kunnen dienst doen als hoofdonderwerp en in de abstracte kunst. De lessen zijn op vrijdagochtend of dinsdagmiddag.  
Gemeenteraadsverkiezingen
Er doen in Woerden elf partijen mee aan de verkiezingen. Vind je het moeilijk om te kiezen? KUNSTaandenRIJN heeft voor jou de partijprogramma’s gescand op kunst, creativiteit en cultuur. Dat kan je meewegen bij het bepalen van je stem. Lees het artikel op de website.    
Encaustic art cursus 
Je gaat met gekleurde blokjes bijenwas op speciaal hittebestendig papier kleurrijke composities maken. Dat doe je met een schilderijzer, een mini-strijkijzertje. Dat werkt als een soort ‘penseel’ en helpt bij het bereiken van speciale effecten. Je kunt kiezen uit lessen op maandagochtend of donderdagochtend.    
Jaarverslag KUNSTaandenRIJN
Nog één keer terugblikken op het jaar 2021. Ondanks de COVID maatregelen hebben we veel gedaan. Je kan het jaarverslag hier downloaden. Heb je een reactie, wordt je enthousiast en wil je je bij ons aansluiten, neem dan beslist contact met ons op.   
Mozaïek: creatief puzzelen
Annelies Leeflang gaat samen met jou 2D of 3D voorwerpen beleggen met mozaïek in allerlei soorten en maten: schelpen, glas, tegelwerk etc. Je leert hoe je mozaïek stukjes opknipt en bevestigt. Je leert voegen en neemt een dagelijks voorwerp mee naar huis dat een spectaculaire metamorfose ondergaat. De lessen zijn op maandagmiddag.


   
Meer KUNSTNieuws    
Cultuurdebat 7 maart

Deze maand mogen we stemmen voor de Gemeenteraad. Wat valt er te kiezen op het gebied van kunst en cultuur? CultuurPlatform Woerden organiseert een Cultuurdebat op maandag 7 maart, 20.00 uur in Het Klooster, Wilhelminaweg 77, Woerden  


 

Diklah Zohar – trendy ‘slow art’
Op 4, 5, 11 en 12 maart is De Sterrenboom te zien van kunsthistorica en mozaïekkunstenaar Diklah Zohar in Galerie van Slagmaat. Zij geeft daar ook workshops waarin je zelf aan de slag gaat. Deelnemers maken zo gezamenlijk het mozaïek ‘De jaarcyclus’. Klik hier voor meer gegevens en aanmelden.  
Inloopspreekuur cultuurmakelaar
Bruis je van de ideeën en en kun je een beetje hulp gebruiken om je plan van de grond te krijgen? Kom dan langs bij het inloopspreekuur in de bibliotheek van Woerden. Cultuurmakelaar Dave Damen is op 7, 21 en 28 maart van 14.00 -16.00 uur aanwezig.  


 

Lothar Vigelandzoon
De Reeuwijkse kunstenaar Lothar Vigelandzoon vertelt op 4 maart over zijn kunstwerken. Dit vindt plaats in het Groene HartHuys in Bodegraven, tijdens de Artpub vanaf 20.00 uur. Aanmelden via een email.  


 
Meer KUNSTNieuws Exposities    
Wil de Goyer
Tot eind maart zijn in het atrium van het Antoniusziekenhuis schilderijen te zien van Wil de Goyer. Wil schildert vooral het polder-landschap en de dieren daarin rond haar woonplaats. Hiernaast een uitsnede van haar inzending voor de RijnKUNSTprijs2021, met het thema “De nieuwe tijd”.  
Groene Harthuys Bodegraven
Tot 23 maart 2022 exposeren Barbara Lancel, Piet de Wilde en Loek van der Maat. De toegang is gratis.   
Singelkunst 
Van 18 maart t/m 24 april 2022 vindt Singelkunst plaats in Woerden. Een expositie in de open lucht met 25 grote kunsterken op, in en langs de historische singel van Woerden.


   
Meer KUNSTNieuws – Cursussen en workshops    
Beeldhouwen Gerrit Peele
Cursus beeldhouwen in Woerden! Overstappen van speksteen naar hardsteen of marmer? Zelf bepalen wat je wilt gaan maken? Je kunt het hele jaar meedoen aan de cursus volgens eeuwenoude beeldhouwers en steenhouwers traditie. Dinsdagavond of woensdagavond.    
Foto zonder lens
Vanaf zaterdag 12 maart organiseert fotograaf Dies Groot de Woerden 650 foto experience. Je gaat fotograferen met de Camera Obscura van Leonardo da Vinci door een gaatje van slechts 0,2 mm en de foto ontwikkelen in een heuse donkere kamer. Meer informatie op zijn website.
Het Schilderlab
Stilleven; stof en structuur. Wat maakt de tafel die je tekent van hout en hoe krijg je die transparante glans in een glas water? Wat doe je met de plooien in een lap stof? En wordt het dan een zijden sjaal of een poetsdoek? Deze cursus loopt van 22 maart – 3 juni 2022.    
Workshop houtsnijden
Ben je graag met je handen bezig en wil je iets moois maken? Misschien is houtsnijden dan wel iets voor jou! Ervaar de magie van hout en leer hoe je er iets moois mee kunt maken onder leiding van Milo Huliselan. Meer informatie bij de Workshopfactory.
Porselein stippen
Stippen is een speciale techniek voor het beschilderen van porselein met prachtige resultaten. Tijdens deze porselein stippen workshop ga je zelf aan de slag met speciale porseleinverf, stokjes van verschillende diktes en rondjes van papier van verschillende afmetingen. Datum: Zondag 27 maart bij de Workshopfactory
Haiku schrijven en schilderen
Bij de Volksuniversiteit weer allerlei cursussen op creatief gebied. Onder andere het zelf schrijven en schilderen van een Haiku. Een Japans gedicht van drie regels, waarin een waarneming, een stemming en een gedachte met elkaar vervlochten zijn. Op maandagavond 7 maart.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.