Er was een geheim in de oude school. En welk geheim dat was, hebben alle deelnemers aan het pop-up museum bedacht. Daarna hebben ze het geheim geschilderd, geplakt, getekend of zelfs in glas gegoten.

In het weekend van 24 en 25 oktober was de oude Minkema-school open voor een expositie van het werk van vele creatieve Woerdense kinderen. Kinderen van 6 tot 99 jaar. Dit project is mogelijk gemaakt met Het Lichtpuntje 2020 van het Cultuur Platform Woerden. Vooral Astrid Baars en José Nouwen hebben hard gewerkt om van de expositie een succes te maken.

Er waren 55 werken ingeleverd met het thema Het geheim in de oude school. De jongste kunstenaar was 5 jaar, de oudste 70 jaar. Er kwamen in totaal 150 bezoekers naar de expositie kijken.

De geheimen varieerden – van spoken en buitenaardse wezens tot codes, een schatkaart, onder water gelopen scholen, leraren, een sleutelgat, een verliefd stel, luikjes, dieren … en nog veel meer.

Organisator Astrid Baars vertelt: “In t museum hebben kinderen naar muizen gezocht, ik had 11 muizen te logeren gevraagd…maar een meisje telde er 12. Daar schrok ik best van. Dus heb ik mijn broekspijpen maar dichtgeknoopt 😏”

Astrid heeft vele trotse ouders en opa’s en oma’s gezien…en probeer maar eens te kiezen tussen de mooie route en de moeilijke route buitenom.

KUNSTaandenRIJN maakte een korte film over de expositie. Alle kunstwerken zijn daarin te zien, en kunstenaar Eva Pak vertelt over het geheim haar schilderij.

Naast de schilderijen had Astrid Baars de expositieruimte heel creatief en spannend aangekleed. Er waren meesters en juffen die de weg wezen door het corona-doolhof, zodat de hele expositie veilig bezocht kon worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.