Voor de RijnKUNSTprijs 2020 die KUNSTaandenRIJN Woerden organiseert dingen 28 beeldend kunstenaars mee. Dat is 35% meer dan in het afgelopen jaar. De kunstwerken die er te zien zullen zijn kunt u hier downloaden.

Tot en met 20 maart, 15:00 uur kan iedereen meestemmen voor de publieksprijs tijdens openingsuren van de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden. Ook de professionele jury komt in deze periode de werken bekijken. Belangrijk is dat de vakjury en het publiek in het bepalen van hun keuze, rekening houden met het in de 2D en 3D werkstukken tot zijn recht komen van het thema ‘Camouflage’. 

Twee van de deelnemers, Yvonne Koekoek en Jantina Verburg, hebben inmiddels hun schilderijen af. Yvonne doet voor de derde keer mee en steunt daarmee KUNSTaandenRIJN, omdat de stichting beeldend kunstenaars en dus ook haarzelf de kans geeft om haar werk zichtbaar te maken. Ze heeft het ingezonden schilderij -waarin ook materialen zijn verwerkt- ‘Zeven dieren’ genoemd. Toen ze met het thema aan de slag ging, was het voor haar duidelijk dat ze dieren binnen een bepaald kleurpalet als uitgangspunt zou gebruiken.

Yvonne Koekoek bij haar werk, “zeven dieren”

Jantina doet voor de eerste keer mee en hoopt ook dat haar werk op zo’n mooie plek als in de bibliotheek aandacht krijgt. Ze had al een achtergrond gereed voor haar schilderij ‘Survivor’ om verder te kunnen voortborduren op het thema ‘Camouflage’, om vervolgens haar vriend erin te verstoppen. Jantina spreekt de wens uit dat er op veel meer plaatsen in Woerden voor schilderijen plekken komen om te exposeren, net zoals er ruimte voor beelden is in de buitenruimte.

Jantina Verburg bij haar werk “Survivor”

Alle inzendingen zijn vanaf 2 maart 2020 t/m 28 maart te zien in de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden, Meulmansweg 27. De prijsuitreiking is op zaterdagmiddag 21 maart, om 14.00 uur, eveneens in de bibliotheek. AFA B.V. Maatwerk in Metaal maakt de trofeeën die de winnaars in ontvangst gaan nemen.

Trofee voor de RijnKUNSTprijs gemaakt door AFA B.V. Maatwerk in Metaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.