Aankondiging atelierroute

KUNSTaandenRIJN doet mee met de Atelierroute Groot Woerden. In ons inloopatelier in het Oude Minkema Collega is 5 en 6 oktober werk te zien van zes kunstenaars. Daarnaast zal er muziek ten gehore gebracht worden.Klik hier om meer te lezen.

Kunstkafé 7 oktober

Aansluitend aan de atelieroute vindt op 7 oktober het KunstKafé plaats. De deelnemers geven een toelichting op hun werk en beantwoorden al uw vragen daarover. N.B. Neem eventueel een klapstoeltje mee. Aanvang 19:45 uur. Klik hier om meer te lezen.

Maatschappelijke stage

Scholieren die voor schooljaar 2019/2020 een maatschappelijke stageplek zoeken zijn van harte welkom bij KUNSTaandenRIJN. Wij willen graag met je kennismaken en bespreken wat jij zou willen doen. Jij kan leren van ons, maar wij willen ook leren van jou, wat jongeren leuk vinden met kunst.

Alvast voor uw KUNSTagenda

Interview

RPL Woerden maakte een filminterview met Carolien van Dam, voorzitter van de atelierroute Groot Woerden over de atelierroute van 2019.

Jeroen Bosch lezing

Tijdens een lezing in Bodegraven op 16 oktober gaat Ina Bertsch in op de belangrijkste aspecten in het werk van schilder Jheronimus Bosch. Georganiseerd door de Volksuniversiteit.

SchilderLab Harmelen

Van 28 oktober tot 20 december 2019 de schildercursus landschappen: vergezichten met akkers, weilanden, waterpartijen en bergen. Klik voor meer info.

Licht in het Atelier

Op 5 en 6 oktober de open dagen bij Montfoorts Kunstenaars Collectief ‘T in het Atelier’. Deze keer in het teken van het thema ‘Licht’ Naast de expositie en kunstenaars aan het werk  is er op 5 oktober ook live muziek. Gratis van 12.00 – 17.00 uur aan het Klaverpad 6 in Montfoort.

Voor kinderen

Speciaal voor kinderen organiseert het Stadsmuseum Woerden op donderdag 24 oktober een workshop ‘Teken een boerenlandschap met pastelkrijt’ onder leiding van een echte kunstenaar.

Bloemschilderij in 1 dag

Docente Eline Ulaen is gespecialiseerd in alla-prima en wet on wet technieken en in het bijzonder de stijl van Gary Jenkins. Zij geeft een workshop daarover op zaterdag 30 november in Woerden.

Regenboogweek

Van 9 oktober t/m 9 november expositie True colors are beautiful bij Galerie Van Slagmaat ter gelegenheid van de tweede Regenboogweek in Woerden. Op 9 oktober om 20.00 uur een performance door Fred Rosenhart. 

Galerie van Slagmaat

Tot en met zaterdag 2 november 2019 Henrique van Putten. Zij maakt wonderlijke dieren en fantasiecreaties met textiel. Geen knuffelbeesten, eerder spiegels voor volwassenen. 

Hoek29 Bodegraven

Tot en met 27 oktober 2019 mathematische composities van Ger Bonninga (foto), beelden van  Lucia Delmiche  en vrouwenbeelden van Lottie de Bruijn.

Marryzglaz Bodegraven

Expositie “De meester en zijn leerlingen” in de POP-UP Galerie, Kerkstraat 22. Werken van deelnemers van twee amateur schilderclubs, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub. Te zien van 5 oktober t/m 28 december.

Conceptstore Woerden stopt

De conceptstore Uit Je Kunst aan de Leidsestraatweg in Woerden gaat stoppen. De eigenaresse Silvia Veldkamp hoopt dat er een opvolger komt. Zo niet, dan sluiten de deuren per 1 januari 2020. Lees meer…

Fotoclub Iris

Tot 18 november exposeert fotoclub Iris in de Bibliotheek van Woerden. Er is een selectie van de foto’s te zien die zijn ingezonden voor de jaarlijkse clubwedstrijd om de Iris trofee. Natuurlijk ook de winnende foto die Carla Vermeend uit Woerden maakte van Mirte Damen.

Klei je Blij

Vrijdag 1 november is er een workshop handpot maken bij Atelier Middagrood, bij de Zevensprong, Noordenseweg 23n, Nieuwkoop. Meer informatie en opgen: Karin van Leeuwen, 06-40896488/ karinvanl@hotmail.com

Kunstenaar van het jaar

Er kan gestemd worden op de Kunstenaar van het jaar. De vier genomineerden zijn: Saskia Boelsums, Klaas Gubbels, Iris van Herpen, Theo Jansen, Claudy Jongstra, Barbara Nanning, Erwin Olaf en Daan Roosegaarde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.