Op vrijdag 6 juli 2018 organiseert KUNSTaandenRIJN voor de vierde keer een schilderdag. Dit maal bij Molen de Valk in Montfoort.  Iedereen die wil schilderen of tekenen is welkom.

Meld u zich tijdig aan, er is ruimte voor 8 deelnemers. Er is momenteel nog één plaats over!

Als het mooi weer is, kan de molen natuurlijk van buiten geschilderd worden. Maar het is ook bijzonder om de molen van binnenuit te schilderen. Vele onderdelen zijn er te zien uit de tijd toen meel in Nederland alleen nog met molens gemalen werd. Of wat denkt u van een plaatsje buiten op de stelling?

We worden ontvangen door collega-schilder Marijke de Bruijn,  die een introductie zal geven over de molen en voorbeelden van schilderijen zal laten zien.  Haar man, Aart de Bruijn, is molenaar en kan alles vertellen over de werking van de molen.

Initiatiefnemers van KUNSTaandenRIJN zijn aanwezig en schilderen mee. De deelnemers bekijken elkaars werk en geven elkaar tips. Dat doen we vlak voor de lunch. Na de lunch werken we verder en kunt u eventueel de tips verwerken.

Zelf meenemen

Schilder- of tekenmateriaal, veldezel en krukje. Tegen morsen op de vloer graag oude kranten of een lap plastic meebrengen.

 

De molen heeft steile trappen, dus houd u daar rekening mee. Neem bijvoorbeeld al uw spullen mee in een tas die u om de schouder kunt dragen. Als het lastig is wordt u geholpen uiteraard.

Praktische informatie

De heilige Victor, patroon van de molenaars

Na ontvangst van onze bevestiging bent u in Montfoort welkom vanaf 10.00 tot 16.00 uur. Meedoen is gratis. Een vrijwillige bijdragen is welkom, zodat we de gastvrouw en gastheer een bloemetje kunnen aanbieden. Koffie en thee is voor € 1 verkrijgbaar in de molen. U neemt verder uw eigen lunch mee.

Adres:

Molen de Valk.
Molenstraat 27, 3417 HR Montfoort
Klik hier voor een routebeschrijving.
Gratis parkeren bij de supermarkt aan de voet van de molen.

Als u geen eigen vervoer heeft kunnen wij u in contact brengen met anderen, zodat u met iemand mee kunt rijden.

 

Aanmelden

Stuur uiterlijk 20 juni 2018  een e-mail met uw naam en e-mail adres naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com. U ontvangt van ons een bevestiging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.