Op maandagavond 5 februari 2018 was het eerste KUNSTkafé van KUNSTaandenRIJN. Er waren 22 mensen aanwezig.

Roos en Sophia Gussinklo

We zijn enorm gastvrij ontvangen door Sophia Gussinklo en haar dochter Roos van de Tafel van Twaalf. Roos had heerlijke koekjes gebakken… met de K van Kunst.

De K van KUNST

Adri Langbroek was onze eerste speciale gast. Hij had enkele van zijn bijzondere werken meegenomen. Langbroek werkt op karton en krast daar lijnen in, zodat er relief ontstaat. Op een foto wordt dat niet zichtbaar. Elly Waterman interviewde hem en stelde onder andere vragen over de betekenis van de getoonde werken.

Elly interviewt Adri

Vanuit de zaal kwamen vele vragen over de techniek.  Wat voor soort karton hij gebruikt, wat voor verf, hoe hij het afwerkt. Verbaasd waren allen over het feit dat Adri Langbroek zijn werk soms weggooit, omdat hij er niet tevreden over is. Vaak werkt hij enige tijd aan een thema. Voor de tuin van een opdrachtgeefster maakte hij bijvoorbeeld 16 werken, waarvan zij een aantal kocht.

Interesse voor het werk van Adri Langbroek
Levendige gesprekken

Na een korte pauze met koffie gingen alle aanwezigen elkaars werk bekijken. Door Annemiek was iedereen ingedeeld in een van de drie groepen. Dit leidde tot levendige discussies in de groepen. Het is altijd weer verbazingwekkend hoe groot de verschillen tussen kunstenaars zijn, in formaat, kleurgebruik, verfstreek en afbeelding. Heel leerzaam en inspirerend om elkaars schilderijen te bekijken en er een toelichting op te horen.

Niet iedereen had werk meegenomen. Bij het tweede KUNSTkafé, op 19 maart 2018, hopen wij dat alle aanwezigen een voorbeeld van hun kunst meenemen.

Alvast aan de koffie bij de inloop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.