Expositiemogelijkheden KUNSTaandenRIJN

Drie ondernemers zijn enthousiast om letterlijk ruimte te bieden aan het exposeren van werk van kunstenaars uit Woerden e.o.: Kooijman-Gladzo, De Hall en Sol Sport. Er zijn al tien kunstenaars die willen meedoen. De komende tijd gaan wij puzzelen om passende matches te maken!


Cultuurcafé – 8 november 2017

Vier keer per jaar is er een kunstcafé in Woerden. Ditmaal om 20.00 uur in Het Klooster. Met onder andere: Schijnwerpers op nieuwe initiatieven (met KUNSTaandenRIJN). Creativiteit zit in de genen, en Hoe was het in de Romeinse tijdKlik hier voor meer informatie.


Schilderscafé: Sprekers gezocht

KUNSTaandenRIJN Woerden gaat een schilderscafé organiseren, voor en door schilders. Elkaar ontmoeten, kennis en ervaring delen, praten met gelijkgestemden. Daarvoor zoeken wij mensen om een inleiding te geven. Bijvoorbeeld over een hedendaagse kunststroming, een  schilderstechniek, of over de eigen inspiratiebronnen. Wilt u dat doen, of kent u iemand die dat zou kunnen doen? Neem dan contact met ons op via KUNSTaandenRIJN@gmail.com.


Lezing “Luther en de kunst”

Op woensdag 1 november 2017 geeft Ina Bertsch in het ID college in Woerden een lezing over  Maarten Luther en zijn invloed op kunst. Van 19:30 uur tot 21:30 uur, Prijs: € 12,50 -. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.


De HALL krijgt een KUNSTmatch

De HALL en KUNSTaandenRIJN.WOERDEN hebben een match gemaakt op De Beursvloer 2017. De Hall is een restaurant- en vergadercentrum op industrieterrein Middelland waar o.a. veel zakenlui verkeren. Lees meer over de plannen.


KUNSTROUTE Alphen ad RIJN

Op 3, 4 en 5 november wordt in Alphen de kunstroute #ALPHENART georganiseerd. In totaal doen zo’n honderd kunstenaars mee, waaronder graffitikunstenaars, beeldhouwers, schilders, fotografen en keramisten. Klik hier voor meer informatie.


Cultuurprijs Woerden 2017

Tot 1 december kunt u kandidaten voordragen voor de Woerdense Cultuurprijs 2017. Dit is een prijs voor het stimuleren van bestaande en veelbelovende nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente Woerden. De prijs wordt sinds 1995 elke twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instantie in de gemeente Woerden, die zich heeft ingezet voor de cultuur. Lees meer en draag een kandidaat voor.


Kunst in het Baken

Tot en met zaterdag 25 november 2017 exposeert Schilderclub Policromia in Het Baken aan de Beneluxlaan in Woerden. De club van acht amateurschilders bestaat negen jaar. Klik hier voor meer informatie.


Expositie fotowedstrijd Volksuniversiteit

De volksuniversiteiten Alphen aan den Rijn, Gouda en Het Groene Hart bestaan 85 jaar. Daarom organiseerde de VU een fotowedstrijd met thema ‘Het Groene Hart’. Vanaf 9 november 2017 zijn de voor een prijs genomineerde foto’s te zien in de bibliotheek van Woerden. Vanaf 6 december 2017 hangen de foto’s in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Daarna gaat de expositie naar Gouda. Klik hier voor meer informatie.


Groene Hart Kunstprijzen uitgereikt

Winnaar bij de amateurs is Magda de Groot uit Leiderdorp. Bij de professionals wint Goke Leverland uit Sassenheim. Alle deelnemende kunstwerken zijn tot 24 november te zien bij Galerie Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, Nieuwkoop. Klik hier voor meer informatie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.