Op maandag 24 juli 2017 organiseerde KUNSTaandenRIJN Woerden een gezellige havenschilderdag in de haven van Watersportvereniging De Greft in Woerden. Hieronder twee schilderijen die toen gemaakt zijn.  In beide werken is de donkere, dreigende lucht inspiratiebron geweest, naast de kleurige boten.

Ditty Verweij
Elly Waterman, olieverf over schets met oliepastel

 

Wij werden heel hartelijk ontvangen door Jan Christiaanse, enthousiast watersporter en aquarellist. Na een kopje koffie vonden de 9 deelnemers al snel een plaatsje om te schilderen.

Foto Henk Wit

Er bleek genoeg kunstzinnigs te beleven in de haven aan de Gravensloot 35. Ieder kon zich makkelijk installeren rond de boten met de meegenomen ezels, krukjes, doeken en wat een schilder nog meer nodig heeft.

Foto Elly Waterman

De haven heeft ook fijne bankjes en tafels waar we konden zitten. De boten, het water, en het groen eromheen werd na een eerste schets met verf en penselen op doek vastgelegd. De dag begon met heerlijk weer, het was vrijwel windstil.  De boten spiegelden zich in het water.

Foto Henk Wit

Boten schilderen is al niet eenvoudig, maar de uitdaging voor de schilders werd nog groter door de veranderende omstandigheden. Toen de wind wat opstak en de lucht in de verte zeer donker werd door een naderende bui, werd het hele beeld anders. De weerspiegelingen braken in kleine stukjes uit elkaar.

Foto Gerrit Beerda

De kunstenaars kregen wat bekijks van de booteigenaren, waarvan sommigen ook creatieve hobby’s bleken te hebben. Ook een fotograaf van RPLfm, Henk Wit, kwam langs om een leuk plaatje te schieten.

Foto Gerrit Beerda

Gelukkig kon er tijdens de lunch geschuild worden in de kantine, dankzij ook de gastvrijheid van de Watersportvereniging. Daarna kon buiten weer verder worden gewerkt.

Foto Elly Waterman

Werkelijk alles op de haven kan inspiratie geven, twee boten met blauwe dekzeilen kleuren prachtig bij de blauwe lucht. Maar ook een paar kleurige stootkussens kwamen op een schilderij terecht. En niet te vergeten het kleinste bootje, dat werd met het grote anker erachter voor drie schilders een inspiratiebron.

Foto Henk Wit

Een ervaring rijker en met goede voornemens om het schilderij thuis nog af te maken, trokken de schilders, die niet alleen uit Woerden, maar ook uit de omgeving kwamen, weer huiswaarts.

KUNSTaandenRIJN en de deelnemers willen de Watersportvereniging de Greft dan ook heel hartelijk bedanken voor het gebruik van hun haven.

KUNSTaandenRIJN is van plan meer laagdrempelige activiteiten te organiseren, gericht op individuele kunstenaars, amateurs en professionals. Iedereen die op de hoogte wil blijven kan zich gratis inschrijven voor de nieuwsbrief via https://kunstaandenrijn.nl/

 

4 gedachten over “Havenschilderdag

  1. Wij vonden het heel leuk om mee te doen.
    Door de regen niet zo veel kunnen schilderen maar we gaan thuis verder aan de slag.
    Gelukkig hebben we de foto’s nog 😉
    Dank voor de prima organisatie !

    Marijke, Ditty en Marietta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.