Elvira Balla – WinkelKUNST

Deze maand is bij de SNS bank in de Voorstraat, Woerden, werk van Elvira Balla te zien. Ga vooral kijken. De etalage is dag en nacht te zien. Op website meer informatie over de kunstenaar en de twee bijzondere werken die ze laat zien.

Open monument 9 september

Het gebouw van de oude HBS gaat open en is van binnen te zien. Het thema is levend erfgoed, in ons geval het glas in het gebouw. Twee glaskunstenaars laten dan hun werk zien, Ineke Smienk en Sylwia Schöngart. Je kan (na inschrijving) een workshop volgen bij Janneke van Studio Bosbes, maak je eigen “glas-in-lood” met de gelli plate.

Kunst Park Kamping

Jaaa! Wij doen weer mee aan Kunstpark, dit jaar Kunst Kamping. Onze deelnemers aan de KUNSTKajuit stallen hun nieuwste werk uit in onze kraam op zondagmiddag 27 augustus. Kom vooral langs om te kijken of te kopen, en maak een praatje met ons. Dat vinden we leuk. Vanaf 12:00 staan we klaar in het Westdampark.

Ideeën voor gemeente Woerden

KUNSTaandenRIJN gaf in juni tien ideeën aan aan cultuurwethouder Jelmer Vierstra. Deze was in zijn primaire reactie positief over het gebaar. Hij beloofde een reactie van de gemeente. Die reactie ontvingen we op 4 juli en was teleurstellend. Lees meer op onze website.
(Schilderij van de Zwitserse Ferdinand Hodler)

Kunstwerk van de maand

Deze nieuwsbrief heeft ruimte. Maakte je iets waar je trots op bent? Stuur het dan naar nieuwsbrief@kunstaandenrijn.nl, met een toelichting. Publicatie op volgorde van binnenkomst. Hiernaast een werk van jullie redacteur, Elly Waterman. Een lino van haar hand en die van haar partner Ton. Symbool voor steun aan elkaar in een moeilijke tijd. 

Bert Stolwijk – WinkelKUNST

Komt u wel eens bij Stevig Brood in de Kruisstraat? Kijk dan even naar boven, want daar ziet u tussen allerlei andere aardige aandenkens van de eigenaar ook twee vrolijke werken hangen van Bert Stolwijk. Mogelijk gemaakt door onze vrijwilliger Hetty Wilming. 

Meer KUNSTNieuws

Theo van Meerendonk

De in Woerden wereldberoemde kunstenaar Theo van Meerendonk doet mee met Folly Art in Norg. Zijn folly heet Cenotaaf, dat is een leeg grafmonument. Het wordt in de volksmond Bruine bonenbed genoemdTe zien bij Folly Art in Norg tot 27 augustus. Lees op Instagram over de achtergrond van deze folly.

What makes Dutch art different

Een aardig filmpje hoe een kunstkenner in Engeland aankijkt tegen de kunst van de Lage Landen uit de glorietijd, de 17e eeuw. Kunst in de National Gallery in Londen.

Fotografencafé

Op 14 augustus weer een fotografencafé in het Kasteel van Woerden, met onder meer een workshop “Mooiere foto’s” en de film “Life Through A Lens.” Een documentaire over het leven en het werk van de befaamde Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz, gemaakt door haar zus Barbara.

Penningmeester gezocht

Op Instagram een bericht van de Stichting Atelierroute Groot Woerden dat zij een penningmeester zoeken. Voor deze bijzonder sympathieke organisatie doen wij graag een oproep in deze nieuwsbrief. Hopelijk komt er een enthousiaste schatbewaarder op af. 

Exposities

St. Antoniusziekenhuis

Tot en met 15 september zal Monica Strugarek haar schilderijen en Cees Hoogeveen en Karin Vredenbregt beelden exposeren in het ziekenhuis, locatie Woerden. Cees en Karin hebben samen de Rijnkunstprijs 2018 gewonnen met het Schaakspel van Woerden. Karin won ook de Rijnkunstprijs 2019. Monika geeft schilderlessen in de KUNSTKajuit.

Groene Hart Bibliotheek

Tot half oktober tonen leden van de Kunstkring Woerden hun werk in de bibliotheek rondom het thema “Kleur bekennen.” Een breed en intrigerend onderwerp, want op welke wijze bekennen zij kleur! De expositie omvat schilderijen, tekeningen, gedichten, fotografie, sculpturen en keramiek.

Groene Hart Huys Bodegraven

Er is weer een nieuwe expositie in het Groene Hart Huys, t/m 6 september. Open: di: 10.00 -16.30 uur wo,do,vr: 13.00-16.30 uur zaterdag: 10.00-16.30 uur. Met Lise Colpa – sieraden, Willeke Piket – kleine beelden (foto), Wil Baas – schilderijen en Harry van Nieuwkerk – foto’s.

Cursussen en workshops

Petra van der Made

Petra van der Made geeft met veel passie teken- en schilderlessen in Alphen aan den Rijn en Gouda. Omdat haar lessen op individueel niveau worden gegeven is er alle ruimte voor wat jij persoonlijk wilt maken. Vanaf september weer vele mogelijkheden. 

Meta Jaarsma

Deze zomer gaat Meta Jaarsma via de Volksuniversiteit nogmaals de zomercursus Urban Sketching geven, weer in Woerden!! Start 21 augustus, vier dagen aaneen, leer de tips en tricks door lekker buiten te schetsen op mooie plekjes in Woerden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.