Winnaars Rijnkunstprijs

Op 23 juli is de RijnKUNSTprijs 2021 uitgereikt in de Woerdense bibliotheek. Theo ontving de trofee, gemaakt door Gerrit Peele uit handen van juryvoorzitter Inge Sips. Op de foto Theo van Meerendonk met collega inzender Bianca Isabella Groenensteyn. Lees meer..

Sponsor gezocht Woerden650

Wij zoeken een sponsor voor een geïllustreerd verhalenboek, “Woerden wordt vervolgd.” Dat zal dan volgend jaar verschijnen tijdens Woerden650. Het wordt gemaakt door Woerdense schrijvers en tekenaars. In deze video vertelt Elly Waterman over het project. Haar droom is dat alle Woerdenaren het boek voor een zacht prijsje kunnen kopen dankzij een sponsor. Mail ons als u ons wilt helpen met deze blijvende herinnering. Dan komt uw logo natuurlijk op de kaft te staan.

KUNSTCitaat van de maand

Er is ergens hoop en een bepaalde schoonheid. Als je er maar naar zoekt.

There is hope and a kind of beauty in there somewhere, if you look for it. Aldus de Zwitserse kunstenaar H. R. Giger. Op de foto “geboortemachine”, Foto: Art Anderson, CC-BY-SA.

Voor een creatieve zomerdag

Op twee zaterdagen in augustus kunt u vrij komen werken in de KUNSTKajuit. Wij hopen dat er veel zomergasten een kijkje komen nemen en zin hebben om creatief te zijn in onze fijne ruimte. De toegang is gratis. Graag een dag tevoren even aanmelden.

Gemeentegids

Staat u niet in de onlangs verschenen gemeentegids? Een tip voor alle verenigingen, clubs en docenten creativiteit die er niet in staan: Geef je gegevens (naam, contactgegevens, website etc) door aan het email adres az@lokaaltotaal.nl, dan kom je er volgend jaar bij te staan.

Kunstkring Woerden exposeert

De Kunstkring Woerden exposeert in de Bibliotheek het Groene Hart werk van haar leden. Het thema is “Blauw”. De expositie loopt tot 18 oktober 2021.

Aaf Corbijn

Met een paar penseelstreken creëert Aaf Corbijn kunstzinnige koppen op papier. Ze print ze ook, bijvoorbeeld op t-shirts of tasjes. Haar kunst wordt daarmee functioneel, zichtbaar en betaalbaar is voor een ieder. Haar werk is tot 1 oktober te zien en te koop bij Atelier / Galerie Marryzglaz, Zuidzijde 92 in Bodegraven.

Renske Moes – de film

Het Cultuur Platform Woerden zet elke week een andere cultuurmaker in Woerden in de spotlights. Deze keer is het Renske Moes die in het filmpje van 2 minuten laat zien hoe en wat ze schildert.

Mona meisje

RPL TV Woerden zendt deze maand een filmpje uit over het beeld van deze maand, namelijk het Mona meisje gemaakt door Judith Braun in 1986. Het beeldje bevindt zich aan de Jan van Beierenlaan.

Tentoonstelling Annet Perdijk

House of Arts organiseert weer exposities. Momenteel het werk van Annet Perdijk. Gelaagde schilderijen in acryl. Stoer en robuust, soms zelfs 3D, altijd een kleurenpracht. Geopend woensdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 uur tot 16:00 uur. Foto: House of Arts

KunstLint Workshops

Tijdens het KunstLint van Atelierroute Groot Woerden geven deelnemers workshops in het NMEcentrum InBredius. Meer info over de kunstenaars en het programma van de workshops staan op de website van Atelierroute. Inschrijven voor de workshops is verplicht. Wees er snel bij, want vol is vol!

Cursusaanbod SchilderLaB

Na de zomer staat het SchilderLaB in Harmelen weer klaar om je uit te dagen en je te inspireren. Op de website is het nieuwe cursusaanbod van Iris Bekkers op het gebied van tekenen, schilderen en kunst te vinden. Landschappen, portretten en tekentechnieken: leer het bij het SchilderLaB!

Jaap van der Vooren overleden

Verleden maand hebben we helaas afscheid moeten nemen van Woerdens stadsfotograaf Jaap van der Vooren. Na een kort ziekbed overleed hij op 94-jarige leeftijd. Altijd ging hij met zijn camera op pad. Naast het fotograferen, genoot Jaap ook van tekenen en schilderen. Dit deed hij bij de Kunstkring, waar hij voorzitter en erelid was. Foto: Jaap van der Voren jr. 

Klooien met kinderboeken

De bibliotheek heeft een aantal tips voor kinderen in de zomervakatie, ook cratieve tips. Ga lekker klooien is het devies. Je kan voor je klooi-activiteit een klooi-stempel krijgen. Aan het eind van de zomer kun je met een volle stempelkaart een leuke verrassing ophalen 

Gemeentelijke steun

De gemeente Woerden wil culturele organisaties, projecten en initiatieven ondersteunen die de gevolgen ervaren van de maatregelen tegen het coronavirus. Er kan een eenmalige financiële bijdrage verstrekt worden aan (het behoud van) de levendigheid en ontwikkeling van de culturele sector in Woerden. In totaal is 160.000 euro beschikbaar. De regels en een aanvraagformulier staan op de website van het Cultuur Platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.