Stemmen voor RijnKUNSTprijs

Op 23 juli worden de prijzen uitgereikt voor de RijnKUNSTprijs. Het publiek, dus ook de lezers van deze nieuwsbrief, kan nog tot uiterlijk 20 juli een stem uitbrengen voor de publieksprijs. De trofeeën voor de prijs zijn gemaakt door Gerrit Peele in samenwerking met Het Stenen Huys. Op de foto een detail van de verbrande trap van Theo van Meerendonk. Lees hier meer en bekijk alle inzendingen.

Open zomeratelier

Op twee zaterdagen in augustus kunt u vrij komen werken in de KUNSTKajuit. De toegang is gratis. Wij hopen dat er veel zomergasten een kijkje komen nemen en zin hebben om creatief te zijn in onze fijne ruimte. Data: 7 en 28 augustus, van 11:00 – 17:00 uur. Graag even aanmelden.

KUNSTCitaat van de maand

Veel beelden zijn zulke platitudes geworden: het naakt is moeilijk geworden, het beeld van de moeder en het kind is lastig. Zodra je je eraan waagt, zit je gevangen in een cliché. Marlene Dumas, in een interview in Trouw

Gezocht: coördinator KUNSTKafe

Enkele malen per jaar organiseert KUNSTaandenRIJN een KUNSTKafé. Een bijeenkomst waar een kunstenaar vertelt over zijn of haar werk voor een geïnteresseerd publiek. Vind jij het leuk om hierbij te helpen? Je gaat contacten leggen met boeiende kunstenaars, je maakt afspraken en helpt mee met de communicatie om de bijeenkomst breed bekend te maken. Neem contact op via kunstaandenrijn.woerden@gmail.com als je belangstelling hebt voor deze vrijwillige functie, dan maken we een afspraak.

Vaker creatief zijn?

De KUNSTKajuit wordt weer meer gebruikt, nu de deelnemers minder bezorgd zijn over besmetting met COVID-19. Wil jij ook vaker creatief bezig zijn? Zie je wat in een werkplek buitenshuis? Dan is de KUNSTKajuit iets voor jou. Lees hier alles over de mogelijkheden.

Meer KUNSTNieuws

Teken- en schildercursus

Zwart fluwelen vleugels

Dit boek van de Woerdense Jolanda Scherpenzeel is een uitnodiging om het verdriet, de wanhoop of de boosheid in jou helder te voelen. Het staat vol beeldende werken, foto’s, gedichten en dagboekteksten van Jolanda over haar ontmoetingen met Zwart.

Aboriginal art

De Workshop Factory organiseert een schilderworkshop over aboriginal art. Deze vindt plaats op zondag 11 juli van 14:00 uur tot 16:30 uur. De workshop wordt gegeven door kunstenaar Aly Grelling. Klik hier voor meer informatie.

Blauw

Leden van de Kunstkring Woerden exposeren met het motto ‘Blauw’. De expositie hangt tot 18 oktober in de bibliotheek Het Groene Hart in Woerden. Op de afbeelding een detail van een schilderij van Ria Blom.

Expositie in St. Antonius

Diny van der Aalsvoort en Cock van Luling exposeren in het St. Antonius Ziekenhuis. De expositie loopt tot 3 september 2021, en hangt in de Atriumhal en in de vitrine van het ziekenhuis op de Polanerbaan 2, Woerden.

Zelf Popart schilderen

Op 18 en 25 juli kun je bij de Workshop Factory een eigen schilderij maken in de stijl van Andy Warhol of Roy Lichtenstein. Deze workshops vinden plaats van 14:00 tot 16:30 uur. Voor meer info zie de website van de Workshop Factory.

Schilderen met licht

Stadsmuseum Woerden toont tot 19 september foto’s van Hans van Ommeren (1948 – 2018). Hans was een markante fotograaf in Nederland. Hij woonde en werkte in Woerden. Hij was een bezeten vakman die bleef experimenteren en tegelijkertijd de techniek tot in de puntjes beheerste. Hiernaast een detail van Troostboom.

Woerdens Kunstlint

Het Woerdens Kunstlint vindt plaats van vrijdag 3 september tot en met zondag 3 oktober. Kunstenaars die een workshop willen geven kunnen zich melden bij tsmooi@atelierroutegrootwoerden.nl. Dit mailadres kunt u ook gebruiken als u op 2 en 3 oktober uw atelier wilt openstellen.

Iris Duchateau

Deze kunstenaar (geboren 1969) exposeert met een selectie van haar vlotte, impressionistische schilderijen bij Galerie van Slagmaat in Woerden. Het geluk spat er vanaf: het einde van de beperkingen is in zicht en daarmee krijgt Iris haar vrijheid terug! Hiernaast een detail van het werk ‘Struinend’. Tot en met 17 juli 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.