Heel graag uw ideeën

Wij willen heel graag weten wat de wensen zijn in Woerden en omstreken als het gaat om kunst en creativiteit. Uw antwoorden helpen ons naar nieuwe initiatieven in Woerden, zoals een Creatief Centrum Woerden. Klik voor een korte enquête.

 

Onaffe-expositie

Het is nogal tegenstrijdig, de onaffe-expositie is klaar. Klik hier om de onaffe kunst te bekijken. Verder nog even geduld oefenen, want de kunstenaars zijn nog bezig met het afmaken van hun werk.

 

Thema RijnKUNSTprijs 2021

Het thema voor de RijnKUNSTprijs 2021 wordt “De nieuwe tijd”. Inspirerend van virus tot visie, dat vonden wij althans. Alle details volgen in een volgende editie van deze nieuwsbrief, maar u kunt alvast gaan nadenken.

 

Zeven kunstenaars Blauwe Meije

Van 1 juli t/m 27 augustus exposeren zevem kunstenaars betrokken bij KUNSTaandenRIJN in de Blauwe Meije in Zegveld: José Nouwen, Astrid Baars, Hilma Jansema, Cornelis van Halm, Paula van Cadsand, Elly Waterman en Annemiek Visser. Zij maakten ca. 70 kunstwerken die in een fietstas passen. Met het thema ‘Rond’.

 

Prijsuitreiking Rijnkunstprijs

De RijnKUNSTprijs voor 2020 gaan we in juli uitreiken. We kunnen alleen de deelnemers en de jury uitnodigen. De prijswinnaars krijgen een trofee aangeboden door AFA B.V. Maatwerk in Metaal. Volgt u onze Facebook pagina voor de uitslag?

Meer KUNSTnieuws

 

Vitamine K van Ineke Smienk

Ineke Smienk, kunstenaar uit Harmelen, geeft Kunstvitamientjes, Zij stuurt elke dag een kunstwerk per mail. Altijd gezond en zeker in coronatijd. Met dank aan Martha Goedings voor de tip.

 

Nog meer Ineke Smienk

RPL Woerden maakte een film over het oorlogsmonument “Cor van Bemmel” dat in Harmelen staat. Het monument met een glasornament in de vorm van de Willemsorde is gemaakt door Ineke Smienk.

 

Bert Stolwijk – troostkunst

Pandora, de eerste vrouw op aarde volgens de oude Grieken, kreeg een kruik, die was gevuld met allerlei ellende. Ze mocht die niet openen, maar uit nieuwsgierigheid deed ze dat toch. Rampen, ziekten en zorgen verspreidden zich over de aarde. De hoop bleef achter in de kruik. Bert Stolwijk schreef ons: ondanks alle ellende beschikken we gelukkig nog steeds over de hoop op betere tijden.

 

Kunstkring Woerden

Van juli tot en met september wordt een digitale ledenexpositie gehouden op de website. Een klein groepje enthousiaste leden wil digitaal een mooie en creatieve expositie inrichten.

 

 

Woerdense kunst 1600-2020

Frans Lander heeft een prachtig overzicht gemaakt van alle belangrijke Woerdense kunstenaars. Helaas- voor hen die houden van diversiteit – het zijn allemaal mannen. Klik vooral door naar elke PDF met veel informatie per kunstenaar. Op de foto detail van “schrijvend meisje” van Jan Vermaat.

 

Hoek29 in Evertshuis

Het Evertshuis in Bodegraven komt weer kunstzinnig op gang met De Hoek 29- kunstenaars die tot eind augustus hun werk uit de “corona lockdown” tonen. Piet van der Zee, Ysbrand Swart, Ap Quist, Nisett de Wit, Barry Passchier en Corrie Voordouw, De laatste twee staan op de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.