KUNSTKafé met Jacoba Herben

25 november, bij de Tafel van Twaalf, aanvang 20.00 uur. De aansprekende tekeningen van M.C. Escher staan in een lange traditie van geometrische kunst. De mandala is misschien wel de bekendste vorm. Jacoba Herben geeft een lezing waarom deze kunstvorm haar aanspreekt en toont enkele van haar schilderijen.

Zes kunstenaars Oude Minkema

Tijdens de Atelierroute Groot Woerden bekeken veel bezoekers in het atelier van KUNSTaandenRIJN het gevarieerde werk van deze deelnemers. Klik hier voor foto’s van kunst en muziek.

Data RijnKUNSTprijs 2020

Alle data rond deze prijs met als thema ‘Camouflage’ zijn bekend, dus zet ze in uw agenda:
Aanmelden: uiterlijk 1 januari 2020.
Prijsuitreiking: zaterdag 21 maart 2020.

KUNSTaandenRIJN agenda

25 november KUNSTKafé
Jacoba Herben over Mandala’s
16 december KUNSTKafé
1 januari Laatste datum voor aanmelding
RijnKUNSTprijs 2020
13 januari KUNSTKafé
3-31 maart Expositie RijnKUNSTprijs
Bibliotheek Woerden
10 maart KUNSTKafé met
Diny van der Aalsvoort
over Mark Rothko
21 maart Prijsuitreiking RijnKUNSTprijs
15 juni KUNSTKafé

Reünie Minkema

Op 2 november is er een reunie voor alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers van het Minkema College en haar voorlopers. Daaronder valt ook de HBS Minkema, waar de KUNSTKajuit van KUNSTaandenRIJN zich bevindt. 

Henrique van Putten

Zaterdag 2 november 2019 15.30 uur vertelt kunstenaar Henrique van Putten over haar wonderlijke dieren en fantasiecreaties die te zien zijn bij Galerie van Slagmaat. Vooraf aanmelden in de galerie of via info@galerievanslagmaat.nl

Vlaamse Primitieven

Serie van vier lezingen over deze kunstperiode door Aldwin Kroeze bij De Volksuniversiteit Het Groene hart, locatie mbo Rijnland in Woerden, vanaf 16 november.

True colors are beautiful

Tot 9 november bij Galerie van Slagmat, Leidsestraatweg 36 in Woerden een expositie LHBTI door de ogen van LHBTI en hetero kunstenaars.

Annemiek Visser – vrouwen en dieren

In De Blauwe Meije in Zegveld is van 3 november 2019 t/m 3 januari 2020 een veelzijdige en kleurrijke uitwerking door de schilderes van dit thema te zien. 

Stadsmuseum Woerden

De gemeente Woerden gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het Stadsmuseum uit te breiden. Die mogelijkheid ontstaat omdat de kringloopwinkel gaat verhuizen naar De Bleek.

Stilleven – Museum Gouda

Van 15 november t/m 10 mei werk van o.a. Floris Verster, James Ensor, Jan Sluijters, Pyke Koch, Bart van der Leck, Gustave de Smet en Erwin Olaf. Het stilleven abstract, expressionistisch en in fotografie.

Olga Dol / Andrea van der Glas

Te zien in Hoek29, Bodegraven. een kleurrijke expositie met twee gastexposanten. Olga Dol met beschilderde en versierde Venetiaanse maskers en Andrea van der Glas met acrylschilderijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.