KUNSTaandenRIJN afdeling Woerden is heel blij om aan te kondigen dat wij twee cursussen organiseren!

Wij bieden twee cursussen aan:

  • De techniek van tekenen en schilderen voor beginners en voor wie een opfrisbeurt wil, en
  • Is het kitsch of is het kunst? voor gevorderden ter verdieping van je werk.

De cursussen worden gegeven door de enthousiaste beeldend kunstenaar Petra van der Made uit Alphen aan den Rijn. Zij is afgestudeerd aan de kunstacademie en heeft veel ervaring met lesgeven in tekenen en schilderen en is een inspirerende docent.

De cursussen hebben een klein aantal deelnemers, zodat elke deelnemer individuele en persoonlijke begeleiding krijgt.  Elke deelnemer heeft de vrijheid om een eigen verdiepingsthema te kiezen.

Data beide cursussen:

Blok 1:  5 dagdelen, data nog niet bekend
Daarna een pauze van 1 of 2 weken
Blok 2:  5 dagdelen, data nog niet bekend

Locatie

Kunstkring Woerden, Handelsweg 10a, Kamerik

Er is voldoende parkeerruimte aanwezig en we kunnen bemiddelen in geval u geen auto heeft en een lift wenst.

Cursus beginners/opfriscursus

Deze cursus die draait om de techniek van het tekenen en schilderen, is een veelgevraagde cursus voor beginners, maar de cursus is ook zeer geschikt voor mensen die hun kennis ervaring willen opfrissen. Er zijn maximaal 10 deelnemers.

Voor de lessen geldt dat het onder de knie krijgen van de teken- en schildertechnieken èn de persoonlijke creatieve ontwikkeling centraal staat. Aan het begin van de les geeft de docent eerst een introductie en vervolgens ga je het zelf doen. Petra geeft een suggestie voor wat je zou kunnen gaan schilderen. Als je zelf een ander idee hebt ben je daar natuurlijk helemaal vrij in. Het tempo wordt aangepast aan de cursisten. Voor de start ontvangt u bericht over wat u moet meenemen. Zorg bijvoorbeeld voor kleding die vies mag worden.

De cursus bestaat uit 10 lessen. De cursus wordt gegeven in twee blokken van elk 5 lessen. Tussen de twee blokken is een pauze van een paar weken.

Blok 1

In dit blok leert  u aan de hand van een aantal thema’s meer over de technieken en materiaalgebruik.

De thema’s die aan bod komen zijn:

  • Leer kijken en durf te doen
  • Leer werken in contrasten
  • Leer kleuren mengen
  • Diepte en ruimte
  • Compositie, vorm en zeggingskracht

Blok 2   

In dit blok gaat u aan de slag met alle thema’s van blok 1 door een groter werk te maken, waarbij u alle geleerde technieken kan toepassen en verfijnen onder begeleiding van Petra.

Tijden 

Zaterdagmiddagen van 13.30-16.00 uur

Kosten

De kosten bedragen € 190,- voor de gehele cursus. In twee delen betalen is mogelijk (ieder € 95,-).

Tegen vergoeding van de kostprijs kunt u materiaal aanschaffen bij de docent.

Cursus gevorderden

Met het thema ‘Is het kunst of is het kitsch?‘ wordt in een kleine groep gevorderden van maximaal 7 personen gewerkt aan verdieping van uw ervaring en schildertechniek. Na het volgen van deze cursus onder leiding van de professionele docent zullen uw resultaten zeker verbeteren.

De cursus bestaat uit 10 lessen en wordt gegeven in twee blokken van elk 5 lessen. Tussen de twee blokken is een pauze.

Blok 1

Uitleggen hoe kunst verschilt van kitsch is geen gemakkelijke opdracht. Veel heeft te maken met ieders smaak en interpretatie van wat hij of zij mooi vindt of niet. In het 1e blok starten we met een gesprek over wat een werk kitsch of juist kunst maakt en we experimenteren met het maken van kitsch werken. De nadruk ligt op experimenteren en nieuwe ideeën opdoen. Dit doen we door: technieken uit te proberen om groot en meeslepend te kunnen werken; te experimenteren met andere materialen dan je gewend bent; te leren hoe je met verschillende manieren van verfgebruik bepaalde gewenste effecten bereikt; elkaar uit te dagen over de top te gaan en met veel glitter en glamour te werken en te experimenteren met diverse gemengde technieken.

Een bezoek aan museum Voorlinden maakt deel uit van de cursus. Museum Voorlinden is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar. Kosten voor het bezoek en het vervoer valt buiten de kosten van de cursus.

Blok 2

In dit blok gaat u aan de slag met een werk waarbij u zelf kiest op welke nieuwe en/of verdiepende technieken uit 1e blok u zich wilt richten. In dit blok ligt de nadruk op creëren. Het doel is om een verbinding te maken tussen de experimenten van het 1e blok en het werk dat u afsluitend voor deze cursus gaat maken in dit blok. Voor u begint met het werk gaat u samen met de groep bespreken wat u wilt bereiken en kijken welke technieken en materialen daarvoor nodig zijn. Uiteraard zal tijdens het schilderen- en tekenen de docent u persoonlijk begeleiden om uw voorgenomen doel te bereiken. Met als resultaat een echt kunstwerk….. of is het toch kitsch?

Tijden

Zaterdagochtenden van 10.30-13.00 uur.

Kosten

De kosten bedragen € 220 – voor de gehele cursus. In twee delen betalen is mogelijk (ieder € 110,-). Materiaal zelf meenemen.

Aanmelden

Heeft u belangstelling om aan een van deze cursussen deel te nemen? Stuurt u dan een email met uw gegevens aan kunstaandenrijn.woerden@gmail.com

Geef daarbij aan voor welke cursus u belangstelling heeft, uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres. Als u nog vragen heeft, kunt u die stellen via hetzelfde mailadres.

N.B. bij onvoldoende belangstelling kan het gebeuren dat de cursus van uw keuze niet door kan gaan.