Tekening van Janette de Kwaasteniet

De afgelopen maanden gaf Eveline van Ginneken via KUNSTaandenRIJN een tekencursus voor “beginners”. Vanwege de coronacrisis gingen de laatste lessen per mail. Een paar reacties van cursisten.

Jannette de Kwaasteniet maakte een tekening van een jas als oefening van stofuitdrukking. Ze moest goed kijken en vond het héél lastig. Later thuis tekende zij een beer i.v.m. de berenwandeling voor kinderen. Zij kon dat doen als als voortvloeisel van de tekenles. Ze heeft ondanks de kink in de kabel door de corona genoten van de lessen.

Ton IJlstra schrijft over de cursus:

Ik heb altijd het idee gehad dat ik geen tekennatuurtalent ben, en daarom heb ik me ingeschreven voor de cursus tekenen voor beginners gegeven door Eveline van Ginneken. In een groepje van 6 deelnemers zijn we echt begonnen met de basics van het tekenen. Voor mij zeer welkom want ik heb geen idee waar te beginnen. Vervolgens zijn we van eenvoudige dingen natekenen gegaan naar het maken van stillevens en meer uitgewerkte technieken. In de cursus werd geleerd welke potloden waarvoor kunnen dienen en welke effecten te bereiken zijn met potlood of houtskool. Voor mij een verfrissende ervaring. Belangrijk is wel om het huiswerk te doen (hetgeen mij helaas door drukke werkzaamheden niet altijd lukte). Zeker voor herhaling vatbaar deze cursus. Eveline doet het prima, niet te snel en ze past het lesprogramma prima aan als ze ziet dat een bepaald onderwerp wel is uitgeput.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.