Deze cursus is vol!
Klik hier en schrijft u zich in op onze nieuwsbrief dan ontvangt u voortaan aankondigingen van andere cursussen.

KUNSTaandenRIJN organiseert vanaf 3 oktober 2018 opnieuw een tekencursus voor beginners. Wij hebben gemerkt dat mensen graag een korte cursus willen volgen, waarbij een concreet doel bereikt wordt.

Tekenen voor verschillend niveau

Hans Verbeek door Hans Verbeek

Deze cursus biedt perfecte handvaten voor zowel beginners als voor iets gevorderde tekenaars. De enthousiaste docent Hans Verbeek uit Boskoop zal de deelnemers aan de cursus tijdens 6 woensdagavonden in de praktijk beter leren tekenen. Goed kunnen tekenen is trouwens ook voor ervaren schilders noodzakelijk.

In de cursus zal vooral aandacht besteed worden aan compositie en aan gebruik van licht en donker. Er wordt gewerkt met diverse materialen.

De groep houden wij klein, er zijn maximaal 10 deelnemers.

Wat bieden wij?

Deze korte cursus richt zich op hen die willen kennismaken met tekenen, maar sluit ook aan op de cursus die in het voorjaar van 2018 is gegeven. We werken vanuit de waarneming en zien hoe wat er om ons heen is bijzonder geschikt is om als opstap te dienen voor verdere ontdekkingen. We nodigen met name hen uit die ruimte willen vinden voor hun eigen creativiteit.  Een van de lesavonden zal besteedt worden aan de specifieke wensen van de cursisten.

Maar bovenal gaat het om plezier beleven aan tekenen!

Wat ga je doen?

Schets door Hans Verbeek

Om plezier te hebben met tekenen is weinig materiaal nodig: papier (een schetsboekje), potlood en/of fineliners en eventueel wat markers en/of waterverf. Wát je kunt tekenen is om je heen aanwezig.

Leren tekenen begint met actief kijken en er de tijd voor nemen het als beeld te noteren. Tekenen laat je in het moment zijn en doet een beroep op je concentratie, of helpt je juist daarbij.

  • Je bent onbevooroordeeld aan het werk en accepteert wat je voor je ziet als onderwerp – zónder vooraf van jezelf te eisen dat je een “mooie” tekening móet maken.
  • Je werkt aan je coördinatie: met wat je ziet je hand aansturen om het weer te geven.
  • Je zoekt en vindt vormen, restvormen, richtingen en wanneer je je vaardigheid ontwikkelt zul je gaandeweg verhoudingen inschatten.
  • Je vindt spelenderwijs je eigen lijn en handschrift.
  • Je leert terwijl je tekent selecteren wat wel en wat niet belangrijk is in je tekening.

Uiteindelijk gaat je tekening een eigen leven leiden, zonder vast te blijven zitten aan het onderwerp of voorwerp of moment waarin je het maakte. Met dat waar je in deze korte cursus kennismaakt zie je dat je overal aan de slag kunt. Hierdoor maak je het jezelf ook makkelijker om verder te gaan.

Kleine groep

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen. Alle deelnemers krijgen op die manier voldoende persoonlijke aandacht en tips van de docent.

Wie is je docent?

Hans Verbeek is tekenaar, schilder, illustrator.  Hij is vaste docent bij Pro Arte in Hazerswoude en geeft workshops tekenen en (portret)schilderen. Vanuit deze disciplines heeft hij inmiddels alle paden van kijken en vertalen in weergave bewandelt.

Zijn ervaring heeft hem geleerd dat tekenen en schilderen begint met kijken, kijken, kijken. Ervaring die is ontstaan door geen genoegen te nemen met “hoe moet het” maar willen onderzoeken wat kan er, hoe werkt iets, wat gebeurt er, hoe voelt het.  Schetsen geeft hem evenveel en soms nog wel meer plezier dan het verder uitwerken van een tekening of schilderij. In een schets is immers alles nog open en fris.

Door middel van deze korte cursus wil hij je mee laten delen in het plezier dat tekenen en creativiteit bieden.

Data

De cursussen vinden plaats op woensdagavond, van 19.45 – 22.15 uur op de volgende data:

3, 10, 17 en 31 oktober 2018
7 en 14 november 2018

Locatie

De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, 3446 BZ Woerden
Kaart met locatie
Looproute vanaf zuidzijde station Woerden (12 minuten)
Parkeren kan op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen, vandaar is het 1 minuut lopen, tussen de winkels door.

Op 31 oktober vindt de cursus plaats in de KUNSTkajuit vlak bij station Woerden.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen € 140 voor 6 lessen. Koffie of thee is hierbij inbegrepen.

U krijgt van te voren opgave van het materiaal dat u nodig heeft. Dat materiaal schaft u zelf aan.

Weet u genoeg? Meldt u zich dan uiterlijk 15 september aan via een e-mail naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com
Natuurlijk kunt u ons ook mailen met uw vragen.

 

2 gedachten over “CURSUS Kijken — zien — tekenen (2)

  1. Ik heb de cursus kijken-zien-tekenen-2 met veel plezier gevolgd. Hans Verbeek is een fijne docent met de nodige humor. De avonden in de Kunstkajuit met de grote schildersezels en levend model vond ik persoonlijk het leukste. Ik geef deze cursus een dikke vette 8. Ik kan niet wachten op deel 3.

    1. Wat fijn om te horen Marjan! We gaan met Hans Verbeek een vervolg plannen volgend jaar. Intussen hoop ik dat je zo geïnspireerd bent dat je zelf ook aan de slag gaat. Vriendelijke groet, Elly Waterman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.