Cursus Aquarelleren

KUNSTaandenRIJN organiseert waarschijnlijk najaar 2019 een cursus Aquarelleren met docent Liza Schot.

Kleine groep

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen. Alle deelnemers krijgen op die manier voldoende persoonlijke aandacht en tips van de docent.

Beginners en gevorderden

Na het volgen van de zes bijeenkomsten weet u hoe u aquarelleer-papier opspant, hoe kleuren werken, en welke pigmenten onmisbaar zijn en waarom. U kunt omgaan met een penseel en de platte kwast en fijn aan de slag. Deze cursus biedt perfecte handvatten voor zowel beginners als voor iets gevorderde schilders. Dompel uzelf onder in deze korte cursus Aquarelleren en ga aan de slag met penselen, verf en papier. Leer de eerste kneepjes van het vak en ontwikkel verder wat u al in uw vingers heeft.

 

Liza Schot

Wat bieden wij?

We werken van licht naar donker en zullen stapsgewijs ontdekken hoe een aquarel vordert. Verrassingen schieten te voorschijn als pareltjes, mooie vlekken en foute klodders. Ze dienen zich zomaar aan door de vrije manier waarop water en pigmenten zich bewegen. Toch kunt u veel sturen en in de hand houden. Tijd speelt een grote rol tijdens het schilderen. Achtergrondvlakken drogen langzaam, verfstreken verplaatsen zich razend snel. Plezier staat als een paal boven water tijdens de lessen. Elke vrijdagochtend is er een schildervraag. De eerste luidt: Wat kan een aquarel, wat een foto niet kan?

We aquarelleren naar aanschouwing en dat betekent veel kijken en vertalen naar een plat vlak. U leert over lijnperspectief en vervaging van kleuren. Waar is het aandachtspunt? We maken stillevens van de ene keer flessen, de week daarop bloemen, vervolgens muziekinstrumenten en weer een week later schelpen, zeesterren, slakken om af te sluiten met een zelf uitgekozen geliefd object.

Schets door Liza Schot

Wie is je docent?


De docent is Liza Schot. Sinds 1990 verzorgt zij teken-en schilderlessen op scholen, in buurthuizen en in haar ateliers in Rotterdam en Noord Frankrijk. In de jaren 80 ging zij naar de kunstacademie en leerde los te komen van dat wat zij tot dan toe allemaal had geleerd. Van 1995 tot en met 1999 studeerde zij voor de tweedegraads bevoegdheid Tekenen en schilderen in Rotterdam. Bezoek het paddenparadijs op haar website of klik naar exposities als u werk van haar wil bekijken. http://www.atelierliza.nl/

Liza schrijft: Graag tot kijk op vrijdagochtend!

Data

De cursussen vinden plaats op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op de volgende data:

(wordt later ingevuld)

Locatie

Onze KUNSTkajuit, het atelier in de Oude Minkemaschool aan de Van der Valkboumanlaan 7. Klik hier voor de routebeschrijving vanaf zuidzijde station Woerden (2 minuten lopen), het gebouw staat aan de linkerkant vanaf het station. Parkeren kan op de parkeerplaats bij de locatie.

Kosten en aanmelden

De kosten bedragen € 140 voor 6 lessen. Koffie of thee inbegrepen.

U krijgt van te voren opgave van het materiaal dat u nodig heeft. Dat materiaal schaft u zelf aan. Tijdens de cursus geeft Liza Schot op verzoek suggesties voor de aanschaf van andere materialen.

Weet u genoeg? Meldt u zich dan aan via een e-mail naar kunstaandenrijn.woerden@gmail.com
Natuurlijk kunt u ons ook mailen met uw vragen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.